Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Η χώρα μας θα χρεοκοπήσει

Η χώρα μας θα χρεοκοπήσει.
Για την ακρίβεια, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει ήδη χρεοκοπήσει.
Και έχει χρεοκοπήσει, όχι επειδή το ελληνικό Δημόσιο εφαρμόζει μια άτυπη τακτική «παύσης πληρωμών» προς προμηθευτές ή επιχειρήσεις καθυστερώντας συστηματικά την επιστροφή ΦΠΑ ή την καταβολή νομίμων αμοιβών, αλλά ούτε επειδή οι φίλτατοι γερμανοί ακολουθούν μια πολιτική αποσάθρωσης της ευρωζώνης, στερώντας μας έτσι κάθε δυνατότητα προσφυγής στις διεθνείς αγορές, όπως καταδείχθηκε και στο χθεσινό Συμβούλιο Κορυφής, στις Βρυξέλες.
Η χώρα μας έχει χρεοκοπήσει επειδή είναι αυτή που είναι.
Επειδή η δημόσια διοίκησή της, οι δικαστικοί της, οι εκπαιδευτικοί της, οι εφοριακοί της, οι γιατροί της, τα στελέχη των υπουργείων και των ΔΕΚΟ, είναι αυτά που είναι.
Η χώρα μας θα χρεοκοπήσει επειδή κάθε φορά που κατατίθεται ένα νομοσχέδιο, όπως αυτό για την εξυγίανση του ΟΣΕ ή των αστικών συγκοινωνιών, κλείνει το κέντρο της Αθήνας και άνθρωποι επιλέγουν να εκτονώσουν την οργή τους με ξυλοδαρμούς πολιτικών.
Η χώρα μας θα χρεοκοπήσει επειδή θέλει να κάνει τους μηχανοδηγούς νοσοκόμους και επειδή κρατά πιλότους στο σπίτι τους αμείβοντάς τους με χιλιάδες ευρώ.
Η χώρα μας θα χρεοκοπήσει επειδή οι πανεπιστημιακοί αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο, όταν και όποτε αυτός δεν τους αρέσει.
Η χώρα μας θα χρεοκοπήσει επειδή οι συνδικαλιστές της νομίζουν ότι οι ΔΕΚΟ στις οποίες εργάζονται τους ανήκουν και ότι αποτελούν τη δική τους προσωπική περιουσία και όχι εκείνην του ελληνικού λαού.
Η χώρα μας θα χρεοκοπήσει επειδή όποτε έρχονται άραβες ή ισραηλινοί ή ο οποιοσδήποτε άλλος να επενδύσει εδώ, εμείς τους διώχνουμε κακήν κακώς…
Η χώρα μας, πολύ απλά, θα χρεοκοπήσει.
Πώς είναι άραγε δυνατόν να ξεφύγει από τη χρεοκοπία όταν αδυνατεί να μαζέψει τους φόρους που η ίδια έχει βεβαιώσει ότι της οφείλουν, ή αδυνατεί να βρει εκείνους που νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου και εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν;
Πολύ περισσότερο, πώς είναι δυνατόν να ξεφύγει από τη χρεοκοπία όταν τακτικά επιβραβεύει τους φοροδιαφεύγοντες, μέσω μέτρων όπως η περαίωση;
Πώς είναι δυνατόν να σταθεί αυτή η χώρα, όταν έχει από μόνη της διαλυθεί;
Πώς είναι δυνατόν να συνεχίσει να υπάρχει, όταν δημόσιοι υπάλληλοι ή εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ αρνούνται να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους επειδή υπέστησαν μια μείωση αποδοχών ή επιδομάτων;
Ο κατάλογος φίλτατοι, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η χώρα μας έχει τη χρεοκοπία στο «τσεπάκι» είναι μακρύς και γνωστός στους πάντες.
Μπορεί οι πολιτικοί να μας οδήγησαν εδώ, τους «βοηθήσαμε» όμως και εμείς.
Τους βοήθησε μια κοινωνία που ανέχτηκε όσα έβλεπε να συμβαίνουν γύρω της, είτε γιατί την συνέφεραν είτε επειδή δεν είχε τον καιρό ή την διάθεση να αντιδράσει.
Εάν δεν υπάρξει πραγματική κοινωνική αφύπνιση και εάν δεν πούμε όλοι μας ένα συλλογικό «όχι» στη διαφθορά κάθε είδους που εξακολουθεί να μαστίζει τον τόπο μας, η χρεοκοπία και όσα αυτή συνεπάγεται, είναι βεβαία.
Εάν δεν «βάλουμε πλάτη» και αν δεν «σηκώσουμε τα μανίκια», όσα συμβαίνουν σήμερα θα θυμίζουν τότε…«παιδική χαρά».
ΠΗΓΗ: Ν।Γ.Δρόσου EURO2day

Δεν υπάρχουν σχόλια: