Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ροκάρ: Βλέπει πραξικόπημα στην Ελλάδα

Επικείμενο πραξικόπημα «οσμίζεται» για την Ελλάδα ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και στενός συνεργάτης του Φρανσουά Μιτεράν, Μισέλ Ροκάρ, σε συνέντευξη του στη γαλλική «Liberation».
«Κανείς δεν το λέει, αλλά στην Ελλάδα στο τέλος η μόνη διέξοδος θα είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ροκάρ, εξηγώντας ότι η λιτότητα που επιβάλλουν στον ελληνικό λαό οι δανειστές της χώρας θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη, με αποτέλεσμα η διέξοδος να έρθει με μορφή στρατιωτικής δικτατορίας.
«Δεν γίνεται να κυβερνηθεί ένας λαός δημοκρατικά όταν του αφαιρείς το 25% του εισοδήματός του», προσθέτει ο Ροκάρ και προτείνει ως μοναδική λύση στο δημοσιονομικό αδιέξοδο των φτωχών χωρών του ευρωπαϊκού νότου να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους τους.
Το ενδεχόμενο πραξικοπήματος στην Ελλάδα έχουν αναφέρει το τελευταίο διάστημα και ορισμένα βρετανικά ΜΜΕ και κυρίως μπλογκς, που επικαλούνται μυστικές πηγές μέσα από τον ελληνικό στρατό, ενώ την ανησυχία του είχε εκφράσει και ο Γερμανός στρατηγός Χάραλντ Κούγιατ.

ΠΗΓΗ:ΗΜΕΡΗΣΙΑONLINE

1 σχόλιο:

Χρήστος Οικονόμου είπε...

δύσκολο... αλλά ξυλό από το λαό και δραστικά μέτρα αλλά Γαλλική Επανάσταση δεν θα με χάλαγε...