Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Σύμβαση ΟΠΑΠ-Intralot: "Πόντιος Πιλάτος" το ΤΑΙΠΕΔ

Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΠΑΠ το σχέδιο σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού και της Intralot. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, η γενική συνέλευση "ενέκρινε τα κείμενα των σχεδίων συμβάσεων μεταξύ της Εταιρείας και της «ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ» με αντικείμενο την «προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, για νέο λειτουργικό σύστημα όλων των παιχνιδιών της Εταιρείας και τη μετάβαση των υφισταμένων λειτουργιών της «ΟΠΑΠ Α.Ε.» σε αυτό, καθώς επίσης και για την παροχή υπηρεσιών προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του υπό προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού».

Συγκεκριμένα, με το ΤΑΙΠΕΔ να δηλώνει ότι παρίσταται στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΟΠΑΠ ΑΕ, χωρίς όμως να ψηφίζει υπέρ ή κατά επί όλων των θεμάτων της γενικής συνέλευσης, άρα και στο θέμα της νέας σύμβασης του Οργανισμού με την Intralot, ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Όπως μετέδωσε το Capital.gr κατά την ψηφοφορία ο εκπρόσωπος του ταμείου αποκρατικοποιήσεων κατέθεσε επιστολή η οποία και αναγνώστηκε ενώπιον των μετόχων, σύμφωνα με την οποία το ΤΑΙΠΕΔ παρίσταται αλλά δεν ψηφίζει υπέρ ή κατά επί των θεμάτων της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Η επιστολή η οποία υπογράφεται από το Σ. Σταυρίδη και απευθύνεται προς τον πρόεδρο και διευθύνονται σύμβουλο της ΟΠΑΠ ΑΕ, κ. Λουρόπουλο, όπως αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, αναφέρεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει τους όρους της σύμβασης, κάτι που μπορεί να πράξει μόνο η διοίκηση του ΟΠΑΠ.

Το ΤΑΙΠΕΔ ζητά από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ να προχωρήσει το συγκεκριμένο θέμα, διασφαλίζοντας πλήρως τα συμφέροντα της εταιρείας, καταλήγοντας πως η αποκλειστική ευθύνη της αξιολόγησης βαραίνει μόνο τη διοίκηση της ΟΠΑΠ.

Κατόπιν  αυτού, έγινε γνωστό πως το ΤΑΙΠΕΔ αν και ελέγχει ποσοστό 33% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΠΑΠ ΑΕ, κατέθεσε για τη συμμετοχή του στη διαδικασία, μετοχές που αντιστοιχούν στο 3,13% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (10 εκατομμύρια μετοχές) και αυτό μόνον για να υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία (34%).

Εν συνεχεία, η διοίκηση της ΟΠΑΠ κάλεσε τους μετόχους να ψηφίσουν επί όλων των θεμάτων της γενικής συνέλευσης, ενημερώνοντας τους μετόχους πως τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα αναρτηθούν επισήμως στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.


Η επιστολή του Σ. Σταυρίδη:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Επί του τρίτου θέματος της ημερήσιας διάταξης, που αφορά την έγκριση σχεδίου σύμβασης, μεταξύ της ΟΠΑΠ ΑΕ και της εταιρείας Intralot, με αντικείμενο την «προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, για νέο λειτουργικό σύστημα όλων των παιχνιδιών της εταιρείας και τη μετάβαση των υφισταμένων λειτουργιών της ΟΠΑΠ σε αυτό, καθώς επίσης και για την παροχή υπηρεσιών προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του υπό προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού», το ΤΑΙΠΕΔ, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, δηλώνει ότι θεωρεί σημαντική κάθε ενέργεια που διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του Οργανισμού, ενισχύοντας τη δυνατότητα και προοπτική ανάπτυξης των εργασιών του.

Εντούτοις, το ΤΑΙΠΕΔ σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει τους  όρους του φερομένου προς έγκριση σχεδίου σύμβασης. Η έγκριση των όρων αυτών αποτελεί θέμα της Διοίκησης του ΟΠΑΠ, η οποία έχει και την ειδική γνώση των σχετικών τεχνικών και οικονομικών παραμέτρων, καθώς και των αντίστοιχα τιθέμενων συμβατικών όρων, όπως και τη συνολική ευθύνη διακυβέρνησης της εταιρείας και διαχείρισης της περιουσίας της. 

Με αυτά τα δεδομένα, το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τη Διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ, ζητά από αυτήν, να προχωρήσει, στην ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, διασφαλίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα συμφέροντα και την αξία του Οργανισμού.


Το Ταμείο, φρονεί περαιτέρω ότι, για προφανείς λόγους εταιρικής τάξης, η απόφαση αποδοχής των όρων του φερομένου προς έγκριση σχεδίου σύμβασης, ανήκει αποκλειστικά στις αρμοδιότητες  της Διοίκησης της ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία άλλωστε έχει διενεργήσει την σχετική διαγωνιστική διαδικασία και διαπραγμάτευση και οριστικοποίηση των συμβατικών όρων. Για τους  λόγους αυτούς, το ΤΑΙΠΕΔ παρίσταται αλλά δεν ψηφίζει υπέρ ή κατά της λήψης απόφασης για το εν λόγω θέμα, όπως αυτό εισάγεται στη Γενική Συνέλευση, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, δηλαδή, ως έγκριση συνολικού σχεδίου σύμβασης.

Με εκτίμηση,
Στέλιος Σταυρίδης
Πρόεδρος Δ.Σ."

 Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: