Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Δυστυχώς, εκλογές και χρεοκοπία πάνε πακέτο

Οι δύο πιο σίγουροι τρόποι για να επέλθει η πτώχευση της χώρας είναι η απραξία και οι εκλογές.

Για τον πρώτο ενοχοποιείται η κυβέρνηση και για το δεύτερο σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Ετσι, όλος ο πολιτικός κόσμος αυτής της χώρας εμφανίζεται ουσιαστικά να «ομονοεί» και να επιδιώκει το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά δεν συμφωνεί στον τρόπο και τη μέθοδο.

Μπορεί να μην το ομολογεί η κυβέρνηση και να μην το παραδέχεται η αντιπολίτευση αλλά και οι δύο πλευρές, με το δικό της τρόπο η καθεμία, δεν κάνουν τίποτε για να αποδείξουν το αντίθετο.

Το μοιραίο έτσι προβάλλει ως το πιο πιθανό σενάριο για μια χώρα της οποίας ο πολιτικός κόσμος αρνήθηκε να αντικρίσει κατάματα την πραγματικότητα και να παραιτηθεί από το πάθος του μικροπολιτικού στο οποίο έχει εθισθεί.

Η κατάσταση θυμίζει μέρες Μαΐου του 1453 όπου, όπως έγραφε ο ιστορικός Κ. Παπαρρηγόπουλος, όλοι έβλεπαν τον εχθρό έξω από τα τείχη, αλλά προτιμούσαν την καταστροφή παρά την αποχώρηση από το πάθος.

Και μένει τώρα να αποδειχθεί εάν η κυβέρνηση προσχωρήσει στην επιθυμία της αντιπολίτευσης για εκλογές, σε μια προσπάθεια διαφυγής, «σβήνοντας» -όπως νομίζει- τις ευθύνες για τις έως τώρα παλινωδίες της.

Τελευταία ευκαιρία για να αποδείξει ότι δεν επιθυμεί να αποδράσει, είναι να παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα ένα ρεαλιστικό και πειστικό για τις αγορές μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Πόσο μάλλον τώρα που ο πραγματικός εχθρός βρίσκεται «εντός των τειχών».

Αν αποτύχει, δεν μένει κανένα άλλο ανάχωμα στο δρόμο προς την καταστροφή και επέρχεται πλέον το μοιραίο.

Με ή χωρίς εκλογές δεν θα έχει πλέον καμία σημασία, αφού το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Η χώρα θα οδηγηθεί με βεβαιότητα στη χρεοκοπία.

Σε αυτή την περίπτωση, το παράδοξο είναι ότι οι εκλογές θα είναι το «μη χείριστον» για το ΠΑΣΟΚ και το «χείριστον» για την ανένδοτη σε όλα «Νέα Δημοκρατία» Γιατί, όπως λένε στις Βρυξέλλες για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, θα είναι η παράταξή του αυτή που υπέγραψε την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ και η ίδια που θα δείξει την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΠΗΓΗ:Aντώνης Δαλίπης ΗΜΕΡHΣΙΑΟΝLINE

Δεν υπάρχουν σχόλια: