Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΑΛΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Προβολής που δημιούργησε ένα νέο πλαίσιο για την πολιτική αλμάτων στον πολιτισμό και τον τουρισμό, πέρα από τις δουλειές με επαγγελματίες φωτογράφους και την εκστρατεία με την σταρ του Χόλυγουντ Τζούλιαν Μουρ, θα εκμεταλλευτεί κάθε χώρο για την τουριστική προβολή της χώρας, δηλαδή από τις εβδομάδες μόδας μέχρι τα φεστιβάλ και από τα κοινωνικά μέσα μέχρι τις τηλεοπτικές εκπομπές.
Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού στο Παρίσι λοιπόν σχεδιάζεται να γίνει χορηγός του Διεθνούς Τουρνουά Τένις ντε Ρολάν Γκαρός ένα από τα τέσσερα της σειράς Γκραν Σλαμ που είναι μια αθλητική δραστηριότητα που προσελκύει μεγάλο αριθμό θεατών.
Στο Βελιγράδι πάλι, θα γίνει μια συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού της Σερβικής Προεδρίας για την διοργάνωση διαφόρων πολιτιστικών εκδηλώσεων μνήμης για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο που θα έχουν στόχο την αύξηση της πολιτιστικής προσέγγισης και της ειρήνης.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για τα 50 χρόνια της μετανάστευσης στην Ευρώπη, η Διεύθυνση Πολιτισμού και Προβολής στις Βρυξέλλες, θα παρουσιάσει κινηματογραφικές, μουσικές και καλλιτεχνικές παραστάσεις στο Μέγαρο Καλών Τεχνών.
Στην Κοπεγχάγη πάλι, θα διοργανωθούν Ημέρες Πολιτισμού Ανατολίας.
Το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού που θέλει να εκμεταλλευτεί την δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θα διοργανώσει διαγωνισμούς από τα κοινωνικά μέσα σε σχέση με την Τουρκία.
Αφιέρωμα στον τουρκικό κινηματογράφο θα έχει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Eurasia που είναι το μεγαλύτερο της Κεντρικής Ασίας.
Στην Αγγλία υπάρχει το Φεστιβάλ Ανθοκομίας του Παλατιού Hampton Court που διοργανώνει κάθε χρόνο η βασιλική κοινότητα διαρρύθμισης κήπων, το οποίο φέτος θα περιλαμβάνει και τον «τουρκικό κήπο» στο κομμάτι που είναι αφιερωμένο στους διεθνείς κήπους.
Ο περίφημος Αμερικανός σχοινοβάτης Νικ Βαλέντα που έχει κάνει ρεκόρ Γκίνες, θα διασχίσει τον Βόσπορο περπατώντας πάνω σε σχοινί την απόσταση ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το ασιατικό κομμάτι της İstanbul.
Σκοπός του σχεδίου είναι να δώσει έμφαση στην ιδιότητα της Τουρκίας σαν γέφυρα μεταξύ της Ασίας και της Ευρώπης και να καλυφθεί από τα διεθνή ΜΜΕ.
ΠΗΓΗ:http://www.trtgreek.com/gr (η επίσημη ιστοσελίδα της Τουρκικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης στην Ελλάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: