Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ο δημογραφικός εφιάλτης της Τουρκίας.

GreeceKurdistanL
Η τουρκιά βιώνει χειρότερο δημογραφικό εφιάλτη από ότι η Ελλάδα.
Μια πιο ενδελεχή διερεύνηση των δημογραφικών στοιχείων της χώρας, φανερώνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων γεννήσεων της χώρας , έχουν είτε είναι στην ανατολική τουρκιά η είναι από γονείς που προέρχονται από την ανατολική τουρκιά.
Με ανατολική τουρκιά εννοούμε κυρίως τις κουρδικές περιοχές.
Αν θέσεις σε μικροσκόπιο την δημογραφία της Τουρκίας, προκύπτουν τρεις κατηγορίες πολιτών σε σχέση με την αναπαραγωγική τους συμπεριφορά.
-Οι Τούρκοι της δυτικής Τουρκίας , που αποτελούν και την συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων με μέση τεκνοποιία ανά οικογένεια, μεταξύ 1.5 και 2 παιδιά, δηλαδή κάτω από το όριο την πληθυσμιακής αναπλήρωσης.
- Ανατολίτες Τούρκοι(παρόλο που ο χαρακτηρισμός δεν αναφέρεται σε γεωγραφική καταβολή) που διατηρούν μια ποιο παραδοσιακή μουσουλμανική οικογενειακή διάταξη, με μέση τεκνοποιία ανά οικογένεια μεταξύ 2 και 3 παιδιά.
- Και οι κούρδοι, που η μέση τεκνοποιία ανά οικογένεια είναι 4 με 5 παιδιά(τουλάχιστο επίσημα)
Η μέση τεκνοποιία των Κούρδων σε σύγκριση με των Τούρκων είναι σχεδόν τριπλάσια.
Πρακτικά σημαίνει ότι ο Κουρδικός πληθυσμός της Τουρκιά διπλασιάζεται κάθε 25 χρόνια, ενώ ο Τουρκικός πληθυσμός, ήδη έφτασε στα δημογραφικά του όρια, και από την επόμενη δεκαετία θα παραμένει σταθερός.
Μακροπρόθεσμα αυτό ανοίγει τις πύλες για ένα εφιαλτικό σενάριο για τους Τούρκους, ότι μέχρι το 2060-70 με τους σημερινούς ρυθμούς, η Τουρκία θα έχει Κουρδική πλειοψηφία.
Και αυτό στην χειρότερη των περιπτώσεων, Το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας της Τουρκίας θέτει την κόκκινη γραμμή έως το 2040, όπως έκανε και ο Ερτογάν, σε μια δημόσια ομιλία του που όχι μονο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά έκανε έκκληση στους Τούρκους να κάνουν περισσότερα παιδιά εάν δεν θέλουν να γίνουν μειονότητα μέχρι το 2035.
Φυσικά αυτό αναφέρεται στην εθνική καταγωγή και εθνοτική συνείδηση , μιας και δεν συνεπάγεται και γεωγραφικό διαχωρισμό των εθνοτήτων.
Οι κούρδοι θα παραμείνουν πλειοψηφία στις δυο ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας(από τις 8)και θα κατακτήσουν δημογραφικά και τους νομούς αυτών των επαρχιών που σήμερα είναι μειονότητα, αλλά ο μεγαλύτερος πληθυσμός των Κούρδων μεταναστεύει προς την δυτική Τουρκία και τα αστικά κέντρα, που ενώ σιγά σιγά αναπτύσσουν μια τούρκο-κουρδική ταυτότητα, σίγουρα όχι εθνοτικά, αλά πολιτιστικά.
Παρά ταύτα, η συνεχής αύξησης του Κουρδικού πληθυσμού, δεν θα διαμορφώσει μόνο μια νέα τουρκιά εθνοτικά, αλλά θα επηρεάσει και πολιτικά και πολιτιστικά( αφού οι Κούρδοι παραμένουν μεσανατολίτες πολιτιστικώς, κυρίως λόγω της παντελής αδιαφορίας της άγκυρας τις προηγούμενες δεκαετίες των κουρδικών περιοχών)και την γεωστρατηγική κατεύθυνση της χώρας.
Όπως και να έχει το θέμα , για τον Ελληνισμό παραμένει τεράστιο πρόβλημα μεσοπρόθεσμα και μακρορποθεσμα, αφού θα θέσει υπό την επικυριαρχία των Τούρκων εθνικιστών και επεκτατιστών τις παραγωγικές δυνατότητες ενός πληθυσμού που θα αγγίξει τα 95 εκατομμύρια, με τεράστιες δυνατότητες και οικονομική ισχύ.
Οι άφρονες Έλληνες πολιτικοί, θα έπρεπε να είχαν θέσει το δημογραφικό ως το μείζον πρόβλημα του Ελληνισμού, και δια πυρός και σίδερου να είχαν κλειδώσει την δημογραφική ισορροπία της Ελλάδος με την Τουρκία, σε τέτοια επίπεδα ώστε ο Ελληνισμό να μπορεί να αμυνθεί ενάντια στον Τουρκικό επεκτατισμό.
Τέτοιες πολιτικές φυσικά αναπτύσσει μόνο το Ισραήλ, που ολάκερη η κρατική και οικονομική μηχανή του κράτους, λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύει την δημογραφία του Ισραηλιτικού λαού, και αν όχι να αναπτύξουν δημογραφικό πλεονέκτημα, να διατηρήσουν το status quo.
Κατά συνέπεια οι Ισραηλινοί, έχουν βγει από το δημογραφικό προφίλ μιας μέσης Ευρωπαϊκής χώρας, και πλέον δημογραφικά έχουν μέσο δείκτη γονιμότητας πολύ μεγαλύτερο από της πλείστες μουσουλμανικές χώρες, και συνεχώς αυξανόμενο.
Στο Ελλάντα. με τέτοιους άχρηστους προδότες δοσίλογος, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν δίνει δημογραφικά κίνητρα, αλλά αφαιρεί και τα ελάχιστα που υπάρχουν.
 
ΠΗΓΗ: http://yannisk.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: