Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

BlindType «Στην Ελλάδα έχουμε δαιμονοποιήσει την επιχειρηματικότητα»

Ο κ. Πετρόπουλος, ένας εκ των συνιδρυτών της Blind Type σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το 1999 προχώρησε στην ίδρυση εταιρίας στην Ελλάδα αντιμετωπίζοντας σειρά γραφειοκρατικών εμποδίων. Στις ΗΠΑ του πήρε 15 λεπτά...
Την αρνητική εμπειρία του όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα μετέφερε ο Ελληνας προγραμματιστής Πάνος Πετρόπουλος στο πλαίσιο συνάντησης νέων επιχειρηματιών με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδη που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ο κ. Πετρόπουλος μαζί με τον προγραμματιστή Κώστα Ελευθερίου δημιούργησαν την εταιρία BlindType που εξαγόρασε στις αρχές Οκτωβρίου η Google!
Ο κ. Πετρόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το 1999 προχώρησε στην ίδρυση εταιρίας στην Ελλάδα αντιμετωπίζοντας σειρά γραφειοκρατικών εμποδίων. Ο ίδιος μαζί με τον Κ. Ελευθερίου προκειμένου να ιδρύσουν στην Αμερική την εταιρία BlindType χρειάστηκαν μόλις 15 λεπτά, συμπληρώνοντας απλά μια φόρμα, μέσω Ιντερνετ.
«Στην Ελλάδα έχουμε δαιμονοποιήσει την επιχειρηματικότητα. Υπάρχει εχθρικό περιβάλλον για τους επιχειρηματίες. Οι νόμοι αλλάζουν συνεχώς και οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται με επιπλέον φορολογία. Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η γραφειοκρατία. Αν δεν αλλάξουν όλα αυτά σύντομα, δεν θα δοθεί ώθηση στην επιχειρηματικότητα» δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος.
Οπως ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος, στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης νέων επιχειρηματιών με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες ότι είναι θέμα χρόνου η σύσταση εταιρίας στην Ελλάδα με συνοπτικές διαδικασίες, γεγονός που κρίνεται από τον κ. Πετρόπουλο ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Αναφερόμενος στην παρουσία του πρωθυπουργού στη συνάντηση, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε: «με εξέπληξε πολύ θετικά ο κ. Γ. Παπανδρέου. Είδα ένα άνθρωπο που έχει αντίληψη της ελληνικής πραγματικότητας και διάθεση να ακούσει τις απόψεις των επιχειρηματιών».
Κληθείς να σχολιάσει το τίμημα εξαγοράς της εταιρίας από την Google ο κ. Πετρόπουλος δεν έκανε καμία αναφορά. Δήλωσε ότι έχει κάποια συγκεκριμένα σχέδια τα οποία δεν είναι προς ανακοίνωση τη δεδομένη στιγμή. Το συγκεκριμένο διάστημα ο κ. Πετρόπουλος αξιολογεί προτάσεις που του έχουν γίνει στην Ελλάδα.
Η BlindType είναι μία από τις 83 εταιρίες παγκοσμίως που προσέλκυσε το ενδιαφέρον του τεχνολογικού κολοσσού Google. Οι δύο Ελληνες προγραμματιστές Π. Πετρόπουλος και Κ. Ελευθερίου ανέπτυξαν ένα έξυπνο λογισμικό, το οποίο καθιστά εξαιρετικά εύκολη την πληκτρολόγηση κειμένων σε συσκευές με οθόνες αφής (touch screen) που έχουν τα περισσότερα smartphones προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη λεγόμενη «αρρώστεια των χοντρών δακτύλων».
Η καινοτομία της BlindType είναι η δυνατότητα να γράφεις σε οθόνη αφής χωρίς να χρειάζεται να βλέπεις την οθόνη. Η εφαρμογή μετακινεί το εικονικό πληκτρολόγιο εκεί που βρίσκονται τα δάκτυλα του χρήστη, καταργεί την γνωστή σταθερή θέση του όπου πρέπει να πετύχει το σωστό πλήκτρο και το προσαρμόζει στις κινήσεις μας. Το BlideType αναλύει την τοποθέτηση των δακτύλων και τη μεταξύ τους σχέση και προσδιορίζει ποιον χαρακτήρα πληκτρολογεί ο χρήστης και μάλιστα με ακρίβεια που προσεγγίζει το 100%.
Πάντως, το λογισμικό T9, που διευκόλυνε τη δακτυλογράφηση κειμένων στα κινητά προηγούμενης τεχνολογίας, είχε πουληθεί το 1999 έναντι 350 εκατ. δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: